Rossi

Rossi

søndag 7. mars 2010

Tønsberg 6.mars

Grytidlig lørdag morgen gikk ferden nedover til Tønsberg igjen -til noe som skulle bli en veeldig kald dag.. På veien nedover passerte temp.minus 24(!!), og da vi kom fram var det minus 22.. Bikkjene ble derfor lagt i bilene hvor det i sola var mye varmere og de fikk det riktig så fint utover dagen ;-) verre var det inne i ridehallen.. ble litt varmere der også utover dagen, men likevel litt i kaldeste laget..!

Begynte dagen med åpen hopp, hvor vi først fikk en skikkelig "propell"runde med en etterhvert påfølgende disk etter pølsa pga jeg ikke klarte å være langt nok framme. Dagen ble preget av baner som var ganske så like -med små justeringer fra både åpen hopp/ag til de forskjellige klasseløpene. Litt frustrerende siden vi slet veldig med starten -hvor Rossi hele tiden søkte ut etter 3.hinder uten at jeg forstod hvorfor.. prøvde litt andre mer aktive føringer etterhvert og ble også bedre og bedre. Svaret på første "propell"runde fikk jeg imidlertid senere på kvelden da Wenche fikk sett videoene og umiddelbart så årsaken: jeg var jo altfor både høyt og langt ut med armen, og dermed tydelig viste han at han skulle ut/rundt hoppehinderet.. hvilket han selvfølgelig også gjorde!! (nettopp som vi har trent en del på i det siste.. så flinke Rossi!!) 2.gangen som jeg skulle ta jacko-tuss var jeg også altfor høyt med høyre arm og dermed ga forvirrende signaler til han..
Åpen hopp: http://www.youtube.com/watch?v=8ggT9KV7dok
Hopp2: http://www.youtube.com/watch?v=oy7IPxXbti0

På agilityløpet gikk starten veldig bra og alt fløt veldig bra helt til vi kom til slalåmen og Rossi tok en rask snusepause på en av pinnene halvveis.. ble til at jeg ble stoppende for å sjekke at han fortsatte og fullførte som han skulle, og følte selv at jeg ble litt på etterskudd til hoppehinderne lenger framme. Viste imidlertid der at han skulle hoppe ut, men da gjorde han det desverre ikke.. løp innenfor og så tok det på vei tilbake..
Agility2: http://www.youtube.com/watch?v=my2vJEzfvec

Åpen hoppløpet hadde også samme start, og nå var jeg også kjempefokusert på at nå skulle jeg være veldig tydelig! Pga han hadde vært utrolig både fokusert og selvsikker hele dagen, valgte jeg å gå forholdsvis langt fra han i starten, og det fungerte kjempefint. Selv med en pipende hund nær startområdet -som pirret "lekelysten" til Rossi, var han klar som et skudd så snart jeg ga fram-kommando!! ;-) Dette løpet gikk også ellers kjempefint med både starten, felter og fart ellers -endte på en fin 4.plass!
Åpen agility: http://www.youtube.com/watch?v=9Kw91AE9ElI

For å oppsummere dagen var det en dag med en kjempefokusert og herlig Rossi som virkelig var både veldig selvsikker og klar for å jobbe! Utrolig moro å gå til start med en hund som var såå fokusert på det han skulle -og til tross for forstyrrelser og mye støy både rundt og ikke minst ved startområdet -var han såå trygg og klar til å starte likevel. Kjempegøy siden vi har jobbet myye med dette i en stund nå ;-)

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med en kjempefin 4 pl i åpen ag :-) Hvis du ser bort fra disk på de andre løpende var det veldig mye bra her også :-)
  Elin

  SvarSlett
 2. Jeg tar av meg hatten for Rossi
  veldig artig å se at nå kommer selvtilitten og dermed farten som han uheldigvis har vist oss innimellom.
  Skal jobbe videre med det vi har gjort og få vekk snusing på slalåmpinnene, så da er det for handleren å følge med i svingene, eller skal vi si slettene.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med en flott 4. plass i åpen ag! Så flott at løpene dine var filmet, jeg fikk bare sett ett "live":-) Herlig at han er så fokusert og ivrig!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med 4. plassen! Herlig å se den endringen i farten hans!

  SvarSlett
 5. Hørtes kaldt ut - da hadde jeg det heldigvis varmere på Gran Canaria. Gratulerer med en flott 4. plass.

  SvarSlett