Rossi

Rossi

onsdag 15. juli 2009

Agilityuke i Arendal

Endelig har uka kommet hvor vi har en hel uke med konkurranser i arendal. Spesielt etter den bra innsatsen på Lillehammer forrige helg -var vi veldig klare for nye konkurranser her nede -med stort håp og forventning om å ordne det siste opprykket i agility.. Og dèt har vi da også nå klart..! ;-)

Gikk et veldig bra og feilfritt agilityløp på mandag -og endte på en 2.plass. Fikk også en 5.plass på hoppløpet -etter èn vegring. Men -agilityløpet ga oss imidlertid siste oppryksnappet slik at vi allerede tirsdag gikk våre første løp i klasse 2! Var veldig artige baner -og ikke minst en fordel både for meg og Rossi at vi får litt mer utfordrende baner som gjør at jeg må skjerpe meg mer og være mer fokusert og konsentrert -noe som igjen gjør at han følger bedre med -bedre fart etc.. Dvs en virkelig vinn-vinn-situasjon ;-) Hoppløpet vi først gikk -gikk veldig bra! Fin fart og fulgte veldig bra -men fikk desverre en vegring på muren igjen.. så må følge opp og være mye mer påpasselig med denne igjen neste gang denne kommer.. tapte litt tid på å måtte tilbake og rundt -men ellers gikk alt veldig fint og vi endte på en 8.plass. På agilityløpet var jeg litt spent i og med at vi nå fikk elektronisk bord -har ikke vært noe problem med bord tidligere -men med LYD under han, var jeg litt spent.. dèt gikk imidlertid veldig fint! Desverre klarte jeg (!) å være utydelig på et par hoppehinder -slik at han gikk feil vei og disket..

Men, men -likevel utrolig gøy med som nevnt litt mer utfordrende og artige baner -og gleder oss veldig til de 3 neste dagene med konkurranser!! (har vært hviledag idag onsdag)

Torsdag: Endelig igang med konkurranser igjen etter en hviledag.. hehe. Tydelig en gutt som var gira igjen også -for første løpet (åpen ag) var det kanonfart i starten -gjennom rør, over stige og lengde.. desverre ble det litt for vanselig å bremse før slalåm så han raste fram og ut.. Ble litt tull ellers også -og endte med disk.. men, kanonfart! Hoppløpet gikk forholdsvis greit -men trøblet litt med slalåminngang -samt feil i slalåmen når vi først kom igang -så endte på en 8.plass. Agilityløpet satt imidlertid veldig bra!! Ble feilfritt, 3.plass og opprykksnapp ;-)

Fredag: Åpen hoppløpet idag var en ganske grei bane -men ble desverre litt "slakk" handling som ga en slalåmfeil og litt "urytmisk løp" i starten.. til jeg hørte klar besjed fra Wenche fra sidelinja: Nå jobber du!! ;-) Resten av løpet inn var kjempebra -gikk akkurat slik jeg hadde briefet det og var kjempegøy! Dette gjaldt også som lagløp -hvor vi med feilfritt løp av Lita og slalåmfeil samt tidsfeil på Jojo samlet endte på en 3.plass. Hoppløpet gikk kjempefint! Ble litt amputert briefing da det gikk skikkelig unna med de små før oss -og jeg plutselig kom midt i briefingen.. samt at jeg startet som nr 2 (pga opprykket) slik at jeg gikk litt før briefingen var over også -for å få hentet Rossi.. Likevel -kun èn vegring som kom av at jeg ikke turte følge helt ut -av frykt for å styre for mye mot et annet hinder.. men resten av løpet gikk kjempefint! Agilityløpet startet vi heldigvis sist i pga opprykket -og så at veldig mange feilet og disket før oss.. Gikk imidlertid veldig bra med oss -ble litt kluss etter mønenedgangen -pga kjempefart igjen.. Luksusproblem som jeg etterhvert må løse med mer fart og klokere handling! ;-) Unngikk imidlertid noe vegring pga dette. Fikk imidlertid dette da jeg valgte en løsning med å skulle krysse bak han fra slalåm og over muren.. burde helt klart ha tatt han imot istedenfor og antaelig unngått denne vegringen.. Fikk også en feltfeil ned stigen helt mot slutten -men her var det imidlertid veldig mange som disket da de dro rett i rør istedenfor siste hoppehinder.. Så -av over 20 startende hunder -var vi kun 5 som fullførte -og vi endte på en fin 3.plass!! ;-)

Lørdag: Hadde kun 2 løp pga finaleløp siste dagen -og begynte med agility. Gikk kjempefint -et par "feller" jeg unngikk med en litt annen føring enn en del andre, men desverre ble jeg litt passiv da jeg skulle ta han igjen etter å ha løpt bak røret.. (hadde hatt akkurat dette på siste trening i drammen -og tok desverre dette for gitt at det skulle gå fint..) han kom som ei kule ut røret og motsatt retning av meg.. og da jeg ropte på han -forsvant han inn i røret for 2.gang... utrolig synd da det ellers var et flott løp hvor også slutten satt kjempefint! Hoppløpet var litt blandet.. Rossi stoppet opp litt (som en del andre pga godlukt et sted i banen) -og vet ikke om det var dèt som satt ut meg.. for ihvertfall ble ikke handlinga helt sånn som jeg hadde briefet..og da går det sjelden bra.. Så ble en disk etterhvert her også.

Men -alt i alt -er jeg kjempefornøyd med ukas innsats i Arendal!! Hadde som målsetting å klare siste opprykksnapp i agility senest iløpet av mandagen -og dèt klarte vi!! ;-) Og i tillegg komme på pallen (2.plass) i ag.kl1 -samt to pallplasseringer (3.plasser) allerede i klasse 2 -hvorav ètt av de løpene også helt feilfritt og dermed opprykksnapp er vi veldig godt fornøyd med! Så -har vært en helt topp uke -ikke minst med at Rossi er godt trent og holder helt ut!! Ingen sliten gutt her i gården -like ivrig og rask også siste dag! ;-)

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med siste opprykk og med fin debut i klasse 2! Moro å høre litt fra Arendal :)

  SvarSlett
 2. Det var veldig gøy å få oppdaterte meldinger hele tiden! Setter pris på det! Gratulerer med mange flotte resultater og løp!!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med flotte resultater - det er vel fortjent!!!

  SvarSlett
 4. Du har jobbet fokusert og motvillig for dette så gratulerer så mye og vel fortjent. Nå er det feilfritt som gjelder og det klarer dere.
  Lykke til i klasse 2

  SvarSlett
 5. Gratulerer med flotte presentasjoner i Arendal og debuten i klasse 2!

  SvarSlett