Rossi

Rossi

torsdag 22. oktober 2009

Tønsberg 17.okt

Nok en agilityhelg med tidlig opp om morgenen -og denne gangen gikk ferden til Tønsberg og Melsom ridehall -forøvrig stedet hvor vi i februar gjorde vår debut..! Har hatt en litt..forbedring siden den gang -både på Rossi og min egen handling -så var spent og gledet meg veldig. Også deilig med bedre underlag her enn kunstgress.. Merket imidlertid overgangen fra gress og grus ganske godt, for allerede i briefingen synes jeg det var tungt å løpe -så avbrøt så fort jeg var klar på hva jeg skulle gjøre og hadde fått gått dette noen ganger.

Hoppløpet startet med en vanskelig slalåminngang, som mange fikk problemer med. Hoppehinder og så rett i slalåm -med et rør som lå paralelt rett bak slalåmen. Valgte å fronte han og stå med ryggen til røret -for så å føre han inn i høyreslalåm. Fungerte forsåvidt greit -men var en litt ukonsentrert gutt (mye lukter i sanda..så var litt rykk og napp hele første løpet), slik at farta var veldig treg. Merket også i det hele tatt at han ikke var helt med helt fra starten -da han ikke reagerte på min første "fram"kommando.. ikke noe godt tegn -og hadde også da litt til/fra kontakt gjennom løpet. Ble etterhvert en disk da han skar over feil hoppehinder da jeg skulle ta imot og sende han i motsatt rørinngang.. null kontakt desverre akkurat der.

Agilityløpet var veldig mye bedre. Synes vi fikk bra flyt gjennom banen, men også her en litt knotete slalåminngang. Ante meg at Rossi ville komme ut av det rette røret i kjempefart og at jeg sannsynligvis ville få problem med å komme meg langt nok opp til å sende han i slalåm -men valgte likevel den løsningen jeg mente tross alt ville fungere best -og hadde jeg bare klart å sette litt mer fart eller få stukket fra han litt tidligere ved hoppehinderet først -tror jeg det skulle gått veldig bra.. Ble imidlertid en vegring der da han kom ut før meg og ut mot venstre der jeg kom.. i tillegg gikk han ut ved siste pinne i slalåmen -men også dèt var min feil.. skulle ta imot han og komme meg på andre sida -men gjorde dette litt for tidlig og dro han ut.. :-( I tillegg burde jeg vært klarere i forkant av pølsa -som havnet ut i "intet".. og tapte naturlig nok en del tid der; som forøvrig mange andre -men også mange som disket pga bikkja kom ut på feil side -og så hoppet over pølseduken igjen.. dèn klarte vi ihvertfall å unngå da jeg lå på rett side før jeg sendte han inn i pølsa ;-)
Video av hoppløpet: http://www.youtube.com/watch?v=0qpnsey5b90

Lagløpet gikk kjempefint -her hadde vi bra flyt og gikk feilfritt! Fikk desverre ikke filmet dette -da hokksund gikk lagløp rett før oss -forøvrig første gang hokksund startet lag i liten klasse (tidligere kun hatt lag i stor klasse -men til gjengjeld veldig bra lag nå har kvalifisert seg til NM!) rett før oss -og fikk dermed hverken filmet de eller løpet vårt..

Gikk også åpen agility på slutten av dagen -og dette var også et veldig bra gjennomført løp som jeg var veldig fornøyd med! Imidlertid ble det desverre veldig lang tid fra briefing til vi skulle gå.. var over 30 små hunder først -også var vi nr 24 av mellomklassen.. Så -da vi hadde ventet på over 50 hunder -fikk jeg plutselig litt panikk like før vi skulle starte.. husket jeg fortsatt banen og det jeg skulle gjøre..? Gjorde heldigvis dèt.. lenge ihvertfall.. For da vi kom over hoppehinder nr 15.. var jeg desverre ikke helt fokusert på at jeg måtte dra han litt mot meg før hopp nr 16 -slik at han naturlig tok dette "feil" vei.. Men igjen -kjempeflink gutt og litt mindre flink handler.. hehe


Ble ellers en dag som gikk rimelig unna.. hele tiden kjente som skulle gå -så var nok å gjøre med å både prøve å få filmet alle og samt å hjelpe til litt med briefing. Også forøvrig veldig glad for at Titti kom innom en tur på lørdagen, selv om hun selv bare skulle gå søndag -og at hun fikk hjulpet meg litt med briefingvalg og tips før et par av løpene!

Er totalt sett veldig fornøyd med dagen! Har også fått tilbakemelding fra Wenche (som desverre ikke var med denne helga) på at jeg nå begynner å bli mye flinkere til å se og velge rett handling -noe jeg er kjempefornøyd med!! Så da får man bare ta med at det innimellom glipper litt og at jeg har en gutt som da ikke nøler med å fosse videre.. Tydelig at han har det utrolig gøy -det ser jeg ikke minst på treninger om dagen -og er så utrolig gøy å jobbe med!!!

1 kommentar:

  1. Takk for sist - både Xena og jeg synes det var veldig hyggelig å se dere i Tønsberg!!
    Det aller viktigste er jo at både du og Rossi har det gøy!!!!

    SvarSlett