Rossi

Rossi

søndag 30. mai 2010

Oslo Hundeshow 28.-30.mai

Som ifjor hadde vi også i år meldt oss på alle individuelle starter denne helga -og fredag var det klart for åpen hopp og åpen agility. Begynte veldig bra med to feilfrie løp;-) Hoppløpet fikk vi et par småstopp hvor vi tapte litt tid -men en grei start og vi kom på en 6.plass. Forøvrig et løp med 22 ekvipasjer -hvor hele 12 stk disket..! Åpen hopp fredag:

Agilityløpet var en veldig grei bane -hvor fokuset ble nettopp å ikke ta for lett på den.. gikk imidlertid veldig greit -flott start hvor vi kunne starte helt likt og så rett i slalåm -som nå gikk kjempefint uten både "demonstrasjons-eller snusestopp".. Ble imidlertid en stopp midt på vippa hvor jeg frykta at Rossi skulle hoppe av før feltet siden jeg var litt for langt foran -men det gikk heldigvis bra -og vi endte på en 4.plass her.
Åpen ag fredag:

Lørdag ble det disk på begge de individuelle løpene samt åpen agility. På agilityløpet ble jeg passiv og utydelig på det ene hoppet, mens på hoppløpet var ikke Rossi på nett i det hele tatt -så jeg tok han opp og bar han rett ut av banen etter 3 hopp -akkurat som jeg hadde planlagt at jeg skal gjøre når han kobler ut sånn i løp. På åpen hopp var det (sammen med åpen hopp fra fredag) kvalifisering til hoppfinale søndag. Igjen gikk vi feilfritt og endte nå på en 10.plass -OG vi var med dette utrolig nok klare for finalen! Åpen hopp lørdag:

Søndag begynte vi med hopp2, og var en ganske grei bane. Klarte imidlertid å "miste" Rossi litt etter første tunnell -og han ble stående igjen foran et hoppehinder og nøle.. Fikk en vegring og litt tidstap -men etter å ha tatt et par skritt tilbake for å hente/bekrefte hoppet for han -var vi på sporet igjen -og resten av banen gikk fint ;-) Hopp2 søndag:

Med helgas to kvalifiseringsløp i åpen hopp -var vi èn av de 16 ekvipasjene i mellomklassen som hadde klart å kvalifisere oss til finaleløpet. Var Sabine MacNelly som skulle dømme finalene. Etter briefingen hvor vi ble stående og vente på småhundene som hadde sin finale først -begynte imidlertid for første gang på leeenge konkurransenervene å melde seg.. Var pause i den andre ringen mens finalene pågikk -slik at de fleste stod/satt rundt ringen -så var mye både folk og stemning.. Var veldig spent på hvordan dette både ville påvirke meg, men ikke minst Rossi..! I tillegg ble det til at jeg endret føring etter briefingen (hvilket jeg jo egentlig har som mål å ikke gjøre.."gå som jeg har briefet"..). Men -kom til at en annen løsning både ville være raskere og ikke minst bedre for Rossi ved at jeg var mer i bevegelse på hoppene før slalåmen -samt gi en mye bedre slalåminngang. OG -dette fungerte heldigvis veldig bra!! ;-) Starten gikk veldig greit -men holdt på å rote det skikkelig til da jeg kom veldig tett på vingen på hopp nr 5 og holdt på å fly ned dette.. klarte imidlertid å komme i rute raskt igjen og resten gikk veldig bra og helt som planlagt. Rossi var også veldig med og fokusert -og det hele ble et bra, feilfritt løp og en fin 6.plass!! Utrolig stolt av at vi både klarte å kvalifisere oss til denne finalen -men ikke minst at både jeg og Rossi holdt fokus gjennom løpet til tross for mye folk og stemning rundt!! Kjempemoro!! Finaleløp:

Siste løpet denne dagen var agility2. Dette ble imidlertid en ganske kort affære.. Ganske tidlig i banen -etter lengdehoppet -hvor balansen var neste hinder -stoppet nemlig Rossi opp og kjente noen interessante lukter.. Plutselig var det full fart mot utsida av banen.. Han hadde nemlig rett før start passert en gammel "flamme" tilbake til nybegynnerkurs og treninger på Skui -cavalierfrøken: Chillie.. Trodde imidlertid jeg hadde fått distrahert han med pølse og litt tricks etc før start, men han hadde tydeligvis fått med seg hvem vi passerte han også.. og hadde ikke tenkt å la sjansen gå fra seg til å hilse og flørte..! Så -det løpet var det bare å si takk og farvel til..

Er likevel naturligvis utrolig fornøyd med helgas innsats! Ble en fin blanding av både flere bra løp med stadig økende fart og fokus, fikk tatt tak i noen løp der han koblet ut, samt ikke minst finaleprestasjonen. Så -alt i alt en topp helg!!

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med en topp helg!

  SvarSlett
 2. Ja, Rossi har vel en dame (eller fler) på hvert eneste stevne, han, han er jo en skikkelig flott kar!!! Gratulerer med mange bra løp!!!

  SvarSlett
 3. I tillegg til gratulasjon for mange bra løp: Gratulerer også som TV-stjerner!!!

  SvarSlett
 4. Hehe.. takk for det -han sjarmerer jo alt han kommer borti han -og er blitt ei fin linselus også ;-)

  SvarSlett