Rossi

Rossi

søndag 14. juni 2009

Flott helg!!

Var klar for tur ut med campingvogna denne helga også -men fredag satt vi først kursen for Rygge bygdetun -der vi skulle arrangere utstilling, og også stille Rossi samtidig. Har kun stilt han på èn utstilling tidligere -og det var da vi arrangerte dette ifjor. Har mao INGEN særlig erfaring fra det å være i ringen, men hadde ihvertfall fått kjøpt oss utstillingsbånd nå -så stilte jo MYYE bedre forberedt enn ifjor.. Hadde heldigvis fått trent litt på skui sist onsdag -da noen hadde med et utstillingsbord for evt måling -slik at noen fikk tatt litt på han, sjekket tenner etc. Dette var tydeligvis veldig nyttig, for han var såå flink! Og -beveget seg i tillegg veldig bra i ringen!!
Etter at èn hund hadde falt fra etter første bedømming (vi var 3 hann-hunder totalt i denne klassen), var det Rossi og èn hund det var veldig likt med. Dommeren hadde tydeligvis falt litt ekstra for den andre hunden -forstå det den som kan..hallo?! ;-) -likevel fikk Rossi 1.plassen pga han hadde mer selvtillit, beveget seg fint i ringen etc.. Jippi!! Utrolig gøy siden vi nettopp var såå uerfarne på nettopp dèt!! ;-)

Så snart utstillingen var over og alt rigget ned igjen og pakket -satte vi kursen for Nes -hvor vi hadde meldt på uoffisielt stevne søndag.

Var litt spent siden vi har hatt en veldig varierende uke på treningsfronten.. Veldig bra mandag -til tider håpløst på tirsdag, men så en veldig bra og nyttig "ekstratrening" med Wenche på torsdag!! Denne ekstratreninga hadde imidlertid virkelig gitt resultater -for var en kjempeklar og glad gutt i alle sine 3 starter. Startet først i åpen agility, med en rask disk. Var veldig usikker på briefingen -på hva jeg skulle gjøre (stigeoppgang med rør på begge sider). Hadde valget mellom å løpe rett fram og følge han helt til oppgangen for så å løpe litt tilbake og rundt den ene rørinngangen -eller trekke meg rundt og satse på at han løp over selvstendig.. (noe jeg ikke tror han er helt klar på enda -og anså faren for at han ville følge meg mot tunnellen som veldig stor!) Uansett -en gutt som gikk i tunnellen og kom ut som en propell! Kjempeglad -og tok en skikkelig rakett-runde -før vi fikk "kontakt" igjen -og fortsatt -MEN med veldig mye av farta fortsatt intakt!! Har aldri vært sååå utrolig fornøyd med et disket løp enda -men hallo: få dèn farta og gleden i banen -i konkurranse(!) er jo nettopp dèt vi ønsker!! Fikk også kommentarer fra flere da vi var ferdige -at dèt var virkelig en glad gutt som syntes agility er gøy!!

I det andre løpet (ag1) gikk det også veldig bra! Bra start, men fikk et par feil -bl.a feltfeil på mønet -dette må nå trenes mer på. Kan ikke stole på at han tar det selvstendig om jeg ikke er der og følger opp. Om jeg i tillegg løper videre -blir han stresset og hopper av.. Da vi kom mot slutten fikk vi en disk pga feil hopp, men helt "greit". Så faren på briefingen -og tenkte å veksle foran for å endre retning -men ble nok ikke tydelig nok -så da han fortsatte mot feil hinder, ville jeg ikke bremse/stoppe han med et "hardt Rossi" bare for å forhindre disk.. men lot han fortsatte og beholdt farta ut.

Siste løpet ble også en disk -men igjen en fin runde med masse glede og fart!! Så -til tross for 3 disk av 3 mulige -er jeg kjempefornøyd med alle løpene idag!! Endelig både fart og glede som jeg vil ha den. Også Petter Nordlien kommenterte etter 2.løpet vårt (han hadde vært dommer på begge agilitybanene) -at dette var noe annet til fart på han enn dèt han hadde sett tidligere! Skjønte veldig godt at jeg var kjempefornøyd til tross for diskene!! ;-)

Trond var også med nå idag -og fikk filmet alle 3 løpene: http://www.youtube.com/watch?v=ozCisL10CCw

2 kommentarer:

  1. Dette var gøy å se, heia Rossi.

    Ser jo hvem som må jobbe nå, hehe

    SvarSlett